marți, 11 iunie 2013

50.000 de euro pentru fermele de familie

Incurajarea dezvoltării fermelor de familie a fost primită cu entuziasm de locuitorii din mediu rural. Recent, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a explicat cum pot fi accesate sumele alocate acestui proiect.
Persoanele interesate de dezvoltarea unei afaceri la ţară pot depune, începând cu luna iunie, proiecte pentru a obţine finanţare nerambursabilă de până la 50.000 de euro în cadrul programului lansat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
”Propunerea pe care MADR o lansează va da şansa micilor ferme de familie care vor aplica în cadrul programului să crească şi să producă mai mult pentru piaţă, asigurând astfel un venit din ce în ce mai mare membrilor familiei care trăiesc din agricultură”, a explicat ministrul Daniel Constantin.
Proiectele vor fi depuse în cadrul Măsurii 121 ”Modernizarea exploataţiilor agricole” din Programul Naţional de Dezvoltare rurală. Prin Măsura 121 sunt puse la dispoziţia românilor fonduri europene de peste 220,5 de milioane de euro.
Ce înseamnă ”fermă de familie”?
Ferma de familie este o exploataţie în cadrul căreia fermierul poate desfăşura o activitate economică, individual sau alături de membrii familiei. Ferma de familie produce pentru consumul propriu, iar surplusul este comercializat. Activitatea economică este înregistrată şi autorizată, în condiţiile legii.
Ferma familială nu va avea mai mult de 40 de UDE (unităţi de dimensiune economică), iar producţia nu va depăşi 48.000 de euro (1 UDE reprezintă echivalentul a 1.200 de euro).

Citeste mai departe aici

Niciun comentariu: